Продукти:
• 500 г тиква
• 300 г сушени плодове
• 2 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока тенджера, като между тях разпределяме сушените плодове.
Наливаме малко вода и захлупваме тенджерата. Варим на тих огън, докато плодовете омекнат напълно, а водата се изпари. Накрая подслаждаме с 2-3 с.л. пчелен мед и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...