Продукти:
• 2 яйца
• 1 с.л. захар
• 2 с.л. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 4 ч.ч. брашно
• пудра захар или конфитюр за гарниране
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме с вилица яйцата, захарта и олиото. Слагаме киселото мляко, в което сме разбъркали содата. Прибавяме брашното и замесваме средно твърдо тесто. Месим интензивно десетина минути, докато в тестото започнат да се образуват мехури. Разделяме го на 5-6 топки и го оставяме да почива.
След 15 мин разточваме от всяка топка кора с дебелина 5 мм. Нарязваме корите на лентички или на кръгчета и ги изпържваме в сгорещеното олио.
Преди поднасяне поръсваме сладките с пудра захар или ги намазваме с конфитюр. За да освежим престоялите сладки, можем да ги залеем с горещ сироп, приготвен от 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...