Кулинарни рецепти » Баница с месо и майонеза

 Баница с месо и майонеза

Продукти:

• 1 пакет готови кори
• 250 г майонеза
• 800 г кайма
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме каймата и задушаваме още малко. После оставяме плънката да поизстине и я смесваме с майонезата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.

Разпределяме плънката върху разстланите кори и ги навиваме на руло. В намаслена тавичка подреждаме навитите кори една след друга като охлюв. Печем баницата в умерено загрята фурна. Поднасяме я топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало