Кулинарни рецепти » Баница с месо и майонеза

 Баница с месо и майонеза

Продукти:

• 1 пакет готови кори
• 250 г майонеза
• 800 г кайма
• 200 г гъби
• 2 глави лук
• 1-2 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и гъбите на дребно и ги задушаваме в мазнината. Прибавяме каймата и задушаваме още малко. После оставяме плънката да поизстине и я смесваме с майонезата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.

Разпределяме плънката върху разстланите кори и ги навиваме на руло. В намаслена тавичка подреждаме навитите кори една след друга като охлюв. Печем баницата в умерено загрята фурна. Поднасяме я топла.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало