Продукти:
• 1 кг картофи
• 200 г овче сирене
• 100 г краве масло
• 100 г ориз
• 1 яйце
• 100 г брашно
• сол, джоджен, черен пипер
Начин на приготвяне:
Замесваме твърдо тесто от брашното и малко подсолена вода.
Сваряваме ориза в малко подсолена вода и го отцеждаме. Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме ориза, яйцето, натрошеното сирене, маслото, солта, джоджена и черния пипер. Разбъркваме добре.
От тестото разточваме две кори. Едната кора слагаме на дъното на намаслена тавичка и върху нея разстиламе плънката. Покриваме с втората кора и печем в умерена фурна до златисто.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...