Кулинарни рецепти » Пататник

 Пататник

Продукти:

• 1 кг картофи
• 200 г овче сирене
• 100 г краве масло
• 100 г ориз
• 1 яйце
• 100 г брашно
• сол, джоджен, черен пипер

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто от брашното и малко подсолена вода.

Сваряваме ориза в малко подсолена вода и го отцеждаме. Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме ориза, яйцето, натрошеното сирене, маслото, солта, джоджена и черния пипер. Разбъркваме добре.

От тестото разточваме две кори. Едната кора слагаме на дъното на намаслена тавичка и върху нея разстиламе плънката. Покриваме с втората кора и печем в умерена фурна до златисто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало