Кулинарни рецепти » Пататник

 Пататник

Продукти:

• 1 кг картофи
• 200 г овче сирене
• 100 г краве масло
• 100 г ориз
• 1 яйце
• 100 г брашно
• сол, джоджен, черен пипер

Начин на приготвяне:

Замесваме твърдо тесто от брашното и малко подсолена вода.

Сваряваме ориза в малко подсолена вода и го отцеждаме. Обелваме картофите и ги настъргваме на едро ренде. Прибавяме ориза, яйцето, натрошеното сирене, маслото, солта, джоджена и черния пипер. Разбъркваме добре.

От тестото разточваме две кори. Едната кора слагаме на дъното на намаслена тавичка и върху нея разстиламе плънката. Покриваме с втората кора и печем в умерена фурна до златисто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало