Продукти:
• 2-3 с.л. олио
• 1 голяма глава лук
• 1 кг картофи
• 2 тиквички
• 1ч.л. смлян кориандър
• 50 г кашкавал
• копър, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и в ги настъргваме на едро ренде. Обелваме тиквичките, настъргваме и тях, леко ги изстискваме и ги смесваме с картофите. Подправяме със сол, черен пипер и зелените подправки.
Сгорещяваме 1 с.л. олио и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Оставяме сместа леко да изстине и я избъркваме в картофената.
Загряваме останалото олио на умерен котлон в голям тиган и изсипваме зеленчуковата смес. Готвим като бъркаме леко около 5 мин, докато хване отдолу румена коричка.
Прехвърляме сместа в тавичка, наръсваме с настъргания кашкавал и печем във фурната само на горен реотан, докато кашкавалът поруменее.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...