Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г булгур
• 300 г спанак /лапад, киселец, лобода,коприва/
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, вода и малко сол омесваме банично тесто. Разточваме го на кори, които леко препичаме върху плочата на печката. После ги завиваме с кърпа, за да омекнат.
Сваряваме булгура в малко подсолена вода и го отцеждаме. Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и заедно със сварения булгур го задушаване в 1-2 с.л. олио и малко вода.
Нареждаме корите в намаслена тавичка като върху всяка кора ръсим по малко мазнина и разпределяме част от плънката. Покриваме с последната кора и поръсваме с останалата мазнина.
Печем баницата върху печката. Щом се зачерви от долната страна, обръщаме и допичаме от другата страна. Поръсваме готовата баница с малко вода и я покриваме с кърпа, за да омекне. Вместо с булгур можем да направим баницата с ориз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...