Продукти:
• 500 г брашно
• 100 г булгур
• 300 г спанак /лапад, киселец, лобода,коприва/
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, вода и малко сол омесваме банично тесто. Разточваме го на кори, които леко препичаме върху плочата на печката. После ги завиваме с кърпа, за да омекнат.
Сваряваме булгура в малко подсолена вода и го отцеждаме. Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и заедно със сварения булгур го задушаване в 1-2 с.л. олио и малко вода.
Нареждаме корите в намаслена тавичка като върху всяка кора ръсим по малко мазнина и разпределяме част от плънката. Покриваме с последната кора и поръсваме с останалата мазнина.
Печем баницата върху печката. Щом се зачерви от долната страна, обръщаме и допичаме от другата страна. Поръсваме готовата баница с малко вода и я покриваме с кърпа, за да омекне. Вместо с булгур можем да направим баницата с ориз.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...