Продукти:
• 500 г гъби
• 600 г картофи
• 3 яйца
• 50 г краве масло
• 50 г сирене Крема
• 1 глава лук
• 1 с. л. галета
• 1 ч. ч. брашно
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Почистените и измити гъби нарязваме и задушаваме с много малко вода. Нарязания лук запържваме в част от маслото и добавяме гъбите.
Брашното размиваме с малко вода и смесваме със сиренето Крема до получаването на еднородна смес. Изсипваме върху лука и гъбите и подправяме с черен пипер, сол и копър.
Сварените и обелени картофи пасираме, добавяме разтопеното масло и яйцата едно по едно, като отделяме малко белтък в чашка. Посоляваме и подправяме с черен пипер.
По-голямата част от пюрето разстиламе върху намазана с масло и поръсена с галета форма, като по краищата вдигаме пюрето върху стените на съда. Изсипваме отгоре гъбената смес.
От останалото пюре със сладкарски шприц оформяме върху пирога решетка, която намазваме с белтък. Печем в умерена фурна до зачервяване.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...