Продукти:
• 150 г брашно
• 75 г масло или мас
• 1 щипка сол
• 250 г шунка
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Брашното, солта и маслото, нарязано на парченца, трием между дланите на ръцете, докато се превърнат в зърнеста маса. Прибавяме 1/2 ч.ч. вода и месим енергично.
Полученото тесто оформяме на топка, сплескваме с дланта на ръката и отново овалваме на топка. Това повтаряме три пъти, след което оставяме тестото да почива на студено.
Нарязваме шунката на парченца и в дълбок съд разбиваме яйцата заедно с млякото, солта и черния пипер.
Разточваме тестото на кора, дебела 3 мм, слагаме в тавичка с диаметър около 20 см, надупчваме с вилица до дъното, поръсваме с парченца от шунката и заливаме със сместа от яйцата и млякото.
Баницата печем около 30 минути в силна фурна и сервираме топла.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...