Кулинарни рецепти » Сарми с майонеза

 Сарми с майонеза

Продукти:

• 4 листа от прясно зеле
• 3 пакетчета сирене “Крема”
• 2 моркова
• 3 с.л. смлени орехови ядки
• 5 с.л. майонеза
• 4 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме сиренето с майонезата.

Настъргваме морковите и чесъна и го смесваме с ореховите ядки и майонезата. Посоляваме, разбъркваме и от получената смес завиваме в зелевите листа четири стегнати сарми.

Оставяме готовите сарми за 10 часа в хладилник, а след това ги нарязваме на тънки кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало