Продукти: (за 4 порции)
• 800 г твърдо краве сирене
• 60 г краве масло
За първата марината:
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 малка главичка лук
• 1 парченце дафинов лист
• 1 стръкче целина
• 1 щипка сол
За втората марината:
• 2/3 ч.ч. червено вино
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка бял или черен пипер
• 1 стрък мента
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.л. ситно нарязан магданоз
• 1 щипка чубрица или риган
За третата марината:
• 5 с.л. лимонов сок
• 5 с.л. бяло вино
• 1 щипка куркума
• 1/2 чушка
Начин на приготвяне:
В три отделни съда приготвяме от изброените продукти маринати като за първата марината нарязваме на ситно целината и настъргваме обеления лук, за втората - счукваме чесъна и нарязваме на ситно ментата, а за третата - пасираме чушката на пюре.
Нарязваме сиренето на парчета, които разпределяме в съдовете с марината, покриваме и оставяме в хладилника за около 3-4 часа.
Отцеждаме и подреждаме сиренето върху решетката на фурната. Печем на горен реотан, като периодично мажем с разтопено масло и внимателно обръщаме сиренцата.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...