Продукти: (за 6 порции)
• 18 едри печурки
• 500 г картофи
• 200 г консервиран грах
• 200 г моркови
• 250 г сметана
• олио за пържене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме поотделно морковите и картофите. Отцеждаме ги и правим отделни пюрета - от моркови, картофи и грах. Кипваме на огъня сметаната и я разпределяме в трите вида пюре. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме поотделно.
В тиган с олио опържваме до златисто шапчиците на гъбите. Във всяка от тях слагаме по 1 вид пюре. Поднасяме по 3 гъбки с разноцветно пюре.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...