Продукти:
• 250 г шунка
• 250 г сирене
• 3 с.л. прясно мляко
• 2 с.л. настърган хрян
• 2 стръка пресен лук
• черен и червен пипер
• листа от зелена салата
• сол
Начин на приготвяне:
Натрошаваме сиренето на ситно и го смесваме с млякото, настъргания хрян и ситно нарязания лук. Подправяме с черен и червен пипер на вкус и, ако е необходимо, добавяме малко сол.
Нарязваме шунката на тънки филийки, които намазваме с дебел пласт от приготвената смес и увиваме стегнато на руладини. Оставяме руладините в хладилник, за да се стегнат добре, и след това ги поднасяме върху листа от зелена салата.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...