Продукти:
• 100 г извара
• 3-4 с.л. захар
• 1 яйце
• 1-2 с.л. кисело мляко
• кората от половин лимон
• 4-5 с.л. грис
• 3-4 с.л. галета за овалване
• олио за пържене
• пудра захар
• ванилия
Начин на приготвяне:
От посочените количества извара, захар, яйце, кисело мляко, настъргана лимоново кора и грис омесваме тесто, което оставяме да престои около 2 часа.
Правим малки топчета с големината на орех, овалваме в галета и пържим в сгорещена мазнина до зачервяване. Изваждаме с решетеста лъжица и поръсваме с пудра захар, смесена с ванилия.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...