Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. вода
• сол
За плънката:
• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 50 г сирене Рокфор
• 40 г настърган кашкавал
• ким, червен пипер
Начин на приготвяне:
Кипваме водата заедно с маслото и щипка сол. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Когато тестото започне да се отлепя от съда, отстраняваме от огъня и охлаждаме.
Към сместа прибавяме яйцата, като продължаваме да бъркаме. От полученото гладко тесто шприцоваме топчета на дъното на намаслена тавичка. Печем топчетата 25 мин в предварително загрята умерена фурна, без да отваряме вратата на фурната, тъй като тестото е нежно и спада. Накрая отваряме вратата на фурната и оставяме топчетата да изпръхнат.
Разбиваме размекнатото масло и прибавяме към него настърганите сирена и кашкавал. Поръсваме с ким и черен пипер и разбъркваме добре сместа. Накрая разрязваме опечените топчета и ги пълним с приготвената плънка.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...