Кулинарни рецепти » Пикантни топчета от парено тесто с плънка

 Пикантни топчета от парено тесто с плънка

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. вода
• сол

За плънката:

• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 50 г сирене Рокфор
• 40 г настърган кашкавал
• ким, червен пипер

Начин на приготвяне:

Кипваме водата заедно с маслото и щипка сол. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Когато тестото започне да се отлепя от съда, отстраняваме от огъня и охлаждаме.

Към сместа прибавяме яйцата, като продължаваме да бъркаме. От полученото гладко тесто шприцоваме топчета на дъното на намаслена тавичка. Печем топчетата 25 мин в предварително загрята умерена фурна, без да отваряме вратата на фурната, тъй като тестото е нежно и спада. Накрая отваряме вратата на фурната и оставяме топчетата да изпръхнат.

Разбиваме размекнатото масло и прибавяме към него настърганите сирена и кашкавал. Поръсваме с ким и черен пипер и разбъркваме добре сместа. Накрая разрязваме опечените топчета и ги пълним с приготвената плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало