Кулинарни рецепти » Сусамени топчета

 Сусамени топчета

Продукти:

• 1 яйце
• 3 с.л. прясно мляко
• 120 г пудра захар
• 250 г маргарин
• 2 ч.ч. брашно
• сусам за овалване

Начин на приготвяне:

Разбиваме маргарина със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме млякото, жълтъка и брашното.

Замесваме средно твърдо тесто, от което оформяме малки топчета, които потапяме в белтъка и овалваме в сусам. Нареждаме топчетата в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало