Кулинарни рецепти » Токачка с лимонов сок

 Токачка с лимонов сок

Продукти: (за 4 порции)

• 1 токачка
• 60 г сланина
• 1 лимон
• 1 малък морков
• 1 магданозен корен
• 1 глава лук
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме токачката отвътре и отвън.

Нарязваме сланината на тънки лентички и застиламе с тях дъното на тенджерата. Слагаме птицата отгоре и прибавяме нарязаните на колелца лук и кореноплоди. Подправяме с черния пипер и захарта, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна до омекване. По време на печенето обръщаме токачката и я заливаме със сос и гореща вода.

Изваждаме опечената птица, отстраняваме част от мазнината на соса, пресоваме и леко го сгъстяваме. Прибавяме лимонов сок и малко настъргана лимонова кора, връщаме нарязаната на порции токачка и варим още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало