Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 чушки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер.
Нарязваме на ситно картофите моркова и чушките, прибавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето с тази смес и зашиваме отвора.
Намазваме го обилно с олио, слагаме в тавичка и печем в умерена фурна, като често мажем с мазнина и обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...