Продукти:
• 1 пиле
• 600 г картофи
• 50 г сланина
• 40 г краве масло
• 3 филии сух бял хляб
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и посоляваме пилето. Обелваме картофите и ги нарязваме на четвъртинки.
Нарязваме сланината на тънки филийки, с които покриваме дъното на тавичка. Слагаме по средата пилето, а наоколо нареждаме картафите и ги посоляваме.
Печем в слаба фурна, когато ястието е почти готово, поръсваме пилето и картофите с разтопеното масло и нареждаме отгоре нарязания на кубчета хляб. Допичаме още десетина минути.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...