Продукти: (за 5 порции)
• 1 пиле /около 750-800 г/ с дреболиите
• 300 г домати /пресни или от консерва/
• половин пакетче краве масло или 1 к.ч. олио
• 2 връзки пресен лук
• няколко скилидки чесън
• джоджен, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дреболиите на парчета и ги сваряваме в подсолена вода.
В част от мазнината запържваме нарязаните на парчета домати, нарязания пресен лук и скилидките чесън. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме сварените дреболии с част от бульона и оставяме да поврат на тих огън. След това поръсваме със ситно нарязан джоджен и задушаваме, докато остане на мазнина.
Посоляваме пилето и го изпичаме на грил, като в края на печенето намазваме с останалата мазнина. Сервираме в голяма чиния заедно със задушените дреболии.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...