Кулинарни рецепти » Пиле с винен сос

 Пиле с винен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 700 г обезкостено пилешко месо
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. горчица
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилешкото месо на порции, посоляваме и изпичаме с част от маслото в умерена фурна.

Нарязваме лука и доматите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме виното и горчицата, заливаме с малко сос от печеното и пасираме.

В отделен съд задушаваме в останалото масло ориза, прибавяме 4 к.ч. вода и сол и го оставяме на слаб огън да попие водата.

Сервираме пилето полято със зеленчуковия сос и гарнирано с ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало