Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пуешки гърди
• 200 г спанак
• 150 г филе от сьомга
• 1 стрък естрагон
• 1 ч.л. олио
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1 щипка шафран
• 2 с.л. диетичен маргарин
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Бланшираме спанака 2 мин във вряща подсолена вода 2 мин. Прехвърляме го в гевгир, обливаме със студена вода, отцеждаме и го подсушаваме. Начукваме рибното филе, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме парченца от него върху листата спанак. Отгоре поръсваме с естрагон и навиваме на стегнато руло.
Махаме кожата от пуешките гърди и ги разрязваме на четири. Внимателно ги изтъняваме с дървено чукче, натриваме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче слагаме спаначени рулца. С помощта на мокра марля завиваме пуешкото месо на руло и отстраняваме марлята. Краищата защипваме с клечки за зъби, за да не се разтворят рулата по време на печенето.
Сгорещяваме мазнината и равномерно позапържваме рулата. Щом хванат лека коричка, ги прехвърляме в намаслена тавичка и печем 40 мин на 200°С. Изваждаме рулата, завиваме ги във фолио и ги оставяме 10 мин да се задушават.
Разбиваме маслото с маргарина. Възвираме подправения със шафрана бульон, намаляваме котлона и прибавяме маслото. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Развиваме фолиото, изсипваме в соса сока, който са си пуснали рулата, разбъркваме и сваляме от котлона. Подправяме с наситнен магданоз. Разпределяме този сос в затоплени чинии, нарязваме гърдите на филийки и ги поднасяме върху соса.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...