Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кг кисели ябълки
• 40 г краве масло
• 1 ч.л. счукан карамфил
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода, отделяме бялото месо и го накълцваме на ситно. Смесваме с карамфила.
Издълбаваме семенната част на ябълките и ги пълним с накълцаното месо. Нареждаме ябълките в намаслена тавичка и върху плънката на всяка ябълка слагаме парченце масло. Печем в силна фурна.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...