Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 пиперки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето със сол и черен пипер отвън и отвътре.
Приготвяме плънка от ситно нарязаните картофи, морков и чушки, към които добавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето и зашиваме отвора. Намазваме обилно с мазнина и го слагаме в тавичка.
Наливаме 1 ч.ч. вода и печем в умерена фурна. През време на печенето често мажем пилето с мазнина и го обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...