Кулинарни рецепти » Пиле в патладжан

 Пиле в патладжан

Продукти:

• 1 пиле
• 4 по-големи патладжана
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 морковчета
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 5 с. л. кисело мляко
• 2 скилидки чесън
• 1 ч. л. вегета
• по 1/2 ч. л. червен и черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме надлъжно патладжаните, издълбаваме вътрешността им, като оставяме по 1 см околовръст. Посоляваме патладжаните и обръщаме половинките надолу, за да се отцедят.

Посоляваме нарязаната вътрешност и след 1/2 час я изстискваме хубаво от отделилия се сок. Запържваме ситно нарязания зелен лук, добавяме в тигана фино нарязаните морковчета, изстисканата вътрешност на патладжаните. Подправяме със счукана скилидка чесън, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз.

В малко вода и лъжичка вегета сваряваме пилето, нарязано на парчета. Щом се поохлади, го обезкостяваме и отстраняваме кожата му. Нарязваме изчистеното месо на малки парченца и леко го запържваме в 1с.л. олио. Прибавяме го към зеленчуците, разбъркваме и опитваме на сол.

Изстискваме внимателно патладжаните, напълваме ги със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с малко олио. Покриваме ги с тънки филийки домати и ги слагаме във фурната да се пекат.

Накрая разбиваме яйцата с киселото мляко. Сипваме по няколко лъжици от тази смес върху всеки патладжан, наръсваме леко с магданоз и допичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало