Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с кестени

 Пълнена пуйка с кестени

Продукти: (за 10-12 порции)

• 1 пуйка
• 150 г сланина
• сол

За плънката:

• 500 г кестени
• 50 г сланина
• 1 к.ч. галета
• 1 яйце
• 30 г краве масло
• 1,5 ч.ч. бульон
• лимонена кора
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим разрез в кестените и ги варим 10-15 мин в кипяща вода. Изваждаме ги на части и ги обелваме. Връщаме ги в бульона и варим до омекване. Прекарваме сварените кестени през месомелачка и ги смесваме с галетата, ситно нарязаната сланина, настъргана лимонова кора, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Накрая прибавяме разбитото яйце и разбъркваме.

Посоляваме почистената пуйка отвътре и отвън и я пълним с приготвената смес. Плънката трябва да заеме 3/4 от обема на кухината. Покриваме гърдите на пуйката с тънки резенчета сланина и я увиваме в алуминиево фолио.

Печем 2-3 часа в слаба фурна. Половин час преди да извадим пуйката от фурната отстраняваме фолиото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало