Кулинарни рецепти » Пилешка капама

 Пилешка капама

Продукти:

• 1 пиле с дреболиите
• 1 кисела зелка
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. свинска мас
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.

Нарязваме пилешките дреболии на дребно и ги задушаваме в част от мазнината, заедно със ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, поръсваме с част от червения пипер и разбъркваме. Напълваме пилето с така приготвената смес.

Нарязваме зелето на едро, разстиламе го в глинен гювеч и поръсваме с останалия червен пипер. Слагаме напълненото пиле в средата на гювеча, захлупваме и печем в умерена фурна.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало