Кулинарни рецепти » Пуешко месо в тесто

 Пуешко месо в тесто

Продукти: (за тестото)

• 150 г брашно
• 80 г маргарин
• сол

За плънката:

• 500 г печено пуешко месо
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното за плънката в сгорещеното масло. Постепенно наливаме млякото и варим на умерен огън. Прибавяме изпържените и нарязани гъби, нарязаното месо и целината. Посоляваме и бъркаме, докато сосът се сгъсти.

Разбиваме маргарина на пяна. Слагаме го в брашното, пресято с малко сол, и разтриваме с върха на пръстите, докато получим трохи, колкото едра галета. Добавяме 2 с.л. вода и омесваме твърдо тесто.

Вземаме 2/3 от тестото и разточваме кора, с която покриваме дъното на намаслена форма. Отгоре разстиламе плънката и покриваме с кора, разточена от останалото тесто. Намазваме с разбитото яйце и украсяваме с тестени фигурки. Печем 10-15 мин в силно загрята фурна и доизпичаме в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало