Кулинарни рецепти » Пилешки пържоли с шунка и гъби

 Пилешки пържоли с шунка и гъби

Продукти:

• 4 пилешки пържоли
• 4 филийки шунка
• 100 г гъби
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. олио
• 1 к.ч. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пържолите с черен пипер и сол, овалваме ги в галетата, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от всички страни в сгорещената мазнина.

Нареждаме готовите пържоли в тавичка и върху всяка слагаме филийка шунка и по малко от нарязаните гъби. Поръсваме с настъргания кашкавал и печем в умерено загрята фурна, докато кашкавалът се зачерви.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало