Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. горчица
• 1 с.л. соев сос
• 1 портокал
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. В купичка разбъркваме меда със соевия сос и горчицата. Намазваме бутчетата със сместа и ги оставяме да престоят 1 час в хладилника.
Обелваме портокала и го нарязваме на кръгчета. Върху лист алуминиево фолио нареждаме половината филийки портокал, върху тях - бутчетата. Покриваме ги с останалите филийки портокал. Завиваме фолиото и прегъваме краищата здраво, за да не излиза течността.
Слагаме бутчетата в тавичка и ги печем около 1 час във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...