Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. горчица
• 1 с.л. соев сос
• 1 портокал
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. В купичка разбъркваме меда със соевия сос и горчицата. Намазваме бутчетата със сместа и ги оставяме да престоят 1 час в хладилника.
Обелваме портокала и го нарязваме на кръгчета. Върху лист алуминиево фолио нареждаме половината филийки портокал, върху тях - бутчетата. Покриваме ги с останалите филийки портокал. Завиваме фолиото и прегъваме краищата здраво, за да не излиза течността.
Слагаме бутчетата в тавичка и ги печем около 1 час във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...