Кулинарни рецепти » Пуйка с ориз

 Пуйка с ориз

Продукти: (за 6 порции)

• 1 млада пуйка /около 1,5 кг/ с дреболиите
• 1,5 ч.ч. ориз
• 1/2 к.ч. стафиди
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пуйката на парчета, осоляваме ги от всички страни, а след това ги запържваме в сгорещеното олио, отново от всички страни.

Наливаме гореща вода, колкото да покрие парчетата, прибавяме ситно нарязаните дреболии, кото предварително сме попарили за 5 мин във вряща подсолена вода. Посоляваме, ако е необходимо, поръсваме с черен пипер и варим 1 час на умерен огън.

Изсипваме ястието в тавичка, прибавяме оризът, стафидите, червения пипер, 2-3 с.л. олио и 1 к.ч. гореща вода. Печем в умерена фурна. По време на печенето на няколко пъти разбъркваме. Малко преди да извадим ястието, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало