Продукти: (за 4 порции)
• 600 г месо от патица
• половин червена зелка
• 50 г сланина
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 морков
• 1 главичка лук
• 30 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го натриваме с черен пипер и сол.
В сгорещеното олио запържваме нарязаната на парчета сланина, настърганите целина и морков и ситно нарязания лук. Нареждаме отгоре порциите месо, наливаме съвсем малко вода и печем в умерено загрята фурна.
Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме с маслото и малко вода. Поднасяме патицата със задушеното зеле.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...