Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с дренки и ориз

 Пълнено пиле с дренки и ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 пиле /около 1,5 кг/
• 1 ч.ч. мариновани дренки
• 1 1/2к.ч. ориз
• 1 кг картофи
• 1 глава червен лук
• 1 малка зелена чушка
• 1 малък домат
• 1 к.ч. олио /или разтопено краве масло/
• листа от целина
• босилек, магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме пилето. Посоляваме го отвътре и отвън. Почистваме дренките от костилките и ги нарязваме на дребно.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме ориза и ситно нарязаните чушка, целина, босилек, магданоз и копър. Пържим при непрекъснато бъркане. Накрая посоляваме, поръсваме с черен пипер и смесваме с дренките и настъргания домата.

Пълним пилето с тази смес, като сипваме в плънката малко гореща вода. Зашиваме го и го слагаме в тавичката. Наливаме останалата мазнина и малко гореща вода и печем на умерен огън.

По време на печенето често обръщаме пилето и го обливаме със соса от печенето. Когато крилцата и краищата на кълките се зачервят, обвиваме ги във фолио, за да не прегорят. Към средата на печенето слагаме в тавата и обелените и нарязани картофи.

Сервираме готовото пиле, гарнирано с плънката и картофите.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало