Продукти: (за 4 порции)
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 малка глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лъжица олио
• 8 големи домата
• 4 сухара
• 2 яйца
• 20 черни маслини
• 250 г кашкавал
• 80 г пушен салам
• магданоз, босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото, лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в сгорещено олио.
Отрязваме капаче на доматите и ги издълбаваме. Поръсваме ги отвътре със сол и черен пипер. Отделно пасираме вътрешността им.
Смесваме едро натрошения сухар с месото, яйцата, нарязаните на парченца маслини, нарязания на кубчета кашкавал, магданоз и босилек. Подправяме със сол и черен пипер. Пълним доматите със сместа.
Нарязваме салама на парченца и го задушаваме. Разбъркваме с пасираните домати и го изсипваме в тавичка. Нареждаме доматите отгоре. Печем 20-25 мин на 200°С. Гарнираме с листа от босилек.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...