Кулинарни рецепти » Тиква със сирене на фурна

 Тиква със сирене на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• половин средно голяма тиква
• 4 глави лук
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. брашно
• 100 г сирене
• 2-3 яйца
• 1/2 с.л. краве масло
• 250 мл прясно мляко
• магданоз, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и дължина 5-6 см. Овалваме ги в брашното и ги пържим във врящо олио.

Нарязваме лука ситно и го изпържваме в същата мазнина.

Редим в тавичка пласт тиквени парчета, поръсваме ги с пържен лук, покриваме ги с филийки домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и натрошено сирене.

Разбиваме яйцата с млякото и разтопеното масло и заливаме ястието. Запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало