Продукти: (за 4-5 порции)
• половин средно голяма тиква
• 4 глави лук
• 4-5 домата
• 3-4 с.л. брашно
• 100 г сирене
• 2-3 яйца
• 1/2 с.л. краве масло
• 250 мл прясно мляко
• магданоз, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и дължина 5-6 см. Овалваме ги в брашното и ги пържим във врящо олио.
Нарязваме лука ситно и го изпържваме в същата мазнина.
Редим в тавичка пласт тиквени парчета, поръсваме ги с пържен лук, покриваме ги с филийки домати, посоляваме и поръсваме със ситно нарязан магданоз и натрошено сирене.
Разбиваме яйцата с млякото и разтопеното масло и заливаме ястието. Запичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...