Продукти: (за 4 порции)
• 700 г картофи
• 200 г сирене
• 4 яйца
• 60 г краве масло
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, сваряваме ги и оставяме да изстинат. Нарязваме ги на парчета и разпределяме в индивидуални гювечета.
Слагаме във всяко гювече по малко натрошено сирене и бучка масло. Заливаме с разбитите с малко сол яйца, поръсваме с червен пипер, захлупваме и печем 10-15 мин в умерена фурна.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...