Кулинарни рецепти » Ризото

 Ризото

Продукти: (за 4 порции)

• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 2 с.л. олио
• 200 г кашкавал
• 4-5 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 с.л. доматено пюре
• настъргана кора от лимон
• черен пипер, индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме ориза в сгорещеното олио до златист цвят. Наливаме бульона, прибавяме подправките, разбъркваме и варим на тих огън, докато омекне оризът, като внимаваме да не се развари. Прибавяме размитото с малко хладка вода доматено пюре, посоляваме и оставяме пак да заври.

Запържваме маслото, прибавяме към него половината от настъргания кашкавал и изсипваме към ориза.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с останалия кашкавал и малко разтопено масло и печем в умерена фурна, докато се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало