Продукти: (за 3 порции)
• 2 кори за баница
• 2 стръка праз
• 3-4 картофа
• 20 маслини
• 1 с.л. настъргано сирене
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на ситно и го задушаваме до омекване с 3 с.л. олио и малко сол.
Обелваме картофите, сваряваме ги в малко подсолена вода, отцеждаме, намачкваме ги и ги смесваме със задушения праз. Прибавяме ситно нарязаните маслини, натрошеното сирене, доматеното пюре, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа добре.
Разстиламе корите върху влажна кърпа и ги наръсваме с останалото олио. Разпределяме върху тях плънката, навиваме ги на руло с помощта на кърпата и ги слагаме в намаслена форма за кекс. Намазваме ги с мазнина и печем 20 мин в силна фурна.
Изваждаме рулото от фурната, наръсваме го с малко вода, покриваме го с чиста кърпа и оставяме да престои във формата 15 мин.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...