Продукти: (за 4 порции)
• 6-7 стръка праз
• 750 г картофи
• 4-5 с.л. краве масло
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 50 г кашкавал
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио.
Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л. масло. Разбиваме, докато получим еднородна смес, след което варим 4-5 мин на тих огън.
Разстиламе половината от това картофено пюре на дъното на намаслена тавичка. Отгоре разстиламе на равномерен пласт запържения праз. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Покриваме с останалото картофено пюре, поръсваме с настъргания кашкавал и останалото разтопено масло.
Заливаме с яйцата, които сме разбили в останалото мляко. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...