Кулинарни рецепти » Бамя с гъби

 Бамя с гъби

Продукти:

• 500 г бамя
• 300 г гъби
• 3 глави лук
• 2-3 домата
• 4-5 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 к.ч. вино
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати, нарязаните гъби и ситно нарязания магданоз. Продължаваме да готвим на умерен огън.

Щом течността се поизпари, поръсваме с червения пипер, наливаме виното и 1 ч.ч. гореща вода, кипваме на огъня и прибавяме бамята. Посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна, като накрая поръсваме с едро смлян черен пипер.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало