Продукти: (за 4-5 порции)
• 3 средно големи моркова
• 1 голяма глава целина
• 1 кг лук
• 10-12 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 дафинови листа
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме целината и морковите на тънки филийки, целината - напречно, а морковите - по дължина. Посоляваме и оставяме да престоят посолени 30 мин. Изстискваме ги добре от водата, която са отделили и пържим в сгорещеното олио, докато се зачервят и омекнат.
Нарязваме на тънки филийки лука и заедно с обелените скилидки чесън го слагаме да се пържи в същата мазнина. Когато лукът омекне и добие златист цвят, прибавяме последователно брашното, червения пипер и доматеното пюре.
Наливаме 2 ч.ч. вода, изсипваме запръжката в тавичка, прибавяме черен пипер на зърна и дафинови листа, нареждаме отгоре изпържените филийки моркови и целина, върху тях тук там нареждаме тънки резенчета лимон /без кората/, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем 1 час в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...