Кулинарни рецепти » Вегетарианска плакия с моркови

 Вегетарианска плакия с моркови

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3 средно големи моркова
• 1 голяма глава целина
• 1 кг лук
• 10-12 скилидки чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1-2 дафинови листа
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме целината и морковите на тънки филийки, целината - напречно, а морковите - по дължина. Посоляваме и оставяме да престоят посолени 30 мин. Изстискваме ги добре от водата, която са отделили и пържим в сгорещеното олио, докато се зачервят и омекнат.

Нарязваме на тънки филийки лука и заедно с обелените скилидки чесън го слагаме да се пържи в същата мазнина. Когато лукът омекне и добие златист цвят, прибавяме последователно брашното, червения пипер и доматеното пюре.

Наливаме 2 ч.ч. вода, изсипваме запръжката в тавичка, прибавяме черен пипер на зърна и дафинови листа, нареждаме отгоре изпържените филийки моркови и целина, върху тях тук там нареждаме тънки резенчета лимон /без кората/, поръсваме със ситно нарязан магданоз и печем 1 час в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало