Кулинарни рецепти » Испански омлет

 Испански омлет

Продукти: (за 4 гювечета)

• 4 домата
• 4 пиперки
• 4 глави лук
• 4 картофа
• 4 с.л. зехтин
• 4 с.л. прясно мляко
• 4 триъгълничета топено сирене
• магданоз, копър
• черен пипер, вегета, сол

Начин на приготвяне:

Във всяко гювече нарязваме по 1 глава лук, 1 пиперка, 1 домат и 1 картоф (на кубчета). Слагаме по 1 с.л. зехтин, 1 с.л. прясно мляко, от всички подправки и по 1 парче топено сирене.

Захлупваме и печем 20-25 минути.

Автор: Мария Козлоджова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало