Кулинарни рецепти » Тиквички с доматен сос

 Тиквички с доматен сос

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 200 г сирене
• 50 г кашкавал за поръсване
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 глава кромид лук
• 5 скилидки чесън
• копър, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на кръгчета. Доматите бланшираме за минута във вряща вода и веднага потапяме в студена. Обелваме ги и рендосваме на едро.

В тиган загряваме олио и задушаваме чесъна и лука, нарязани на шайби. Добавяме доматите и щом сместа заври, махаме от котлона.

Редим тиквичките в намазнена тавичка, поръсваме с част от сиренето, редим втори ред тиквички и завършваме със сирене. Заливаме с доматения сос и печем около 30 минути.

Преди да ги извадим от фурната, поръсваме с рендосания кашсавал и запичаме още 2-3 минути. Поднасяме тиквичките топли или студени, поръсени със ситно нарязан магданоз и копър.

Автор: Йошка Вълчева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало