Кулинарни рецепти » Тиквички с доматен сос

 Тиквички с доматен сос

Продукти:

• 1 кг тиквички
• 200 г сирене
• 50 г кашкавал за поръсване
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 глава кромид лук
• 5 скилидки чесън
• копър, магданоз

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на кръгчета. Доматите бланшираме за минута във вряща вода и веднага потапяме в студена. Обелваме ги и рендосваме на едро.

В тиган загряваме олио и задушаваме чесъна и лука, нарязани на шайби. Добавяме доматите и щом сместа заври, махаме от котлона.

Редим тиквичките в намазнена тавичка, поръсваме с част от сиренето, редим втори ред тиквички и завършваме със сирене. Заливаме с доматения сос и печем около 30 минути.

Преди да ги извадим от фурната, поръсваме с рендосания кашсавал и запичаме още 2-3 минути. Поднасяме тиквичките топли или студени, поръсени със ситно нарязан магданоз и копър.

Автор: Йошка Вълчева

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало