Продукти:
• 1 кг тиквички
• 200 г сирене
• 50 г кашкавал за поръсване
• 2 с.л. олио
• 500 г домати
• 1 глава кромид лук
• 5 скилидки чесън
• копър, магданоз
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кръгчета. Доматите бланшираме за минута във вряща вода и веднага потапяме в студена. Обелваме ги и рендосваме на едро.
В тиган загряваме олио и задушаваме чесъна и лука, нарязани на шайби. Добавяме доматите и щом сместа заври, махаме от котлона.
Редим тиквичките в намазнена тавичка, поръсваме с част от сиренето, редим втори ред тиквички и завършваме със сирене. Заливаме с доматения сос и печем около 30 минути.
Преди да ги извадим от фурната, поръсваме с рендосания кашсавал и запичаме още 2-3 минути. Поднасяме тиквичките топли или студени, поръсени със ситно нарязан магданоз и копър.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...