Продукти: (за 4 порции)
• 600 г картофи
• 3 с.л. брашно
• 60 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 150 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета, изпържваме ги в мазнината и посоляваме.
В същата мазнина запържваме брашното и наливаме млякото, докато получим гъст сос. Разделяме сосът на две половини. Към едната половина прибавяме яйцата, изпържените картофи и ситно нарязания магданоз.
Разбъркваме сместа добре и я изсипваме в тава. Отгоре заливаме с втората половина от соса, размесен с настъргания кашкавал. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...