Кулинарни рецепти » Срезанка

 Срезанка

Продукти:

• 3 стръка праз
• 7-8 картофа
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. царевично брашно
• 3 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Размесваме ги с накълцания праз и царевичното брашно, посоляваме и изсипваме сместа в обилно намаслена тавичка.

Заливаме с яйцата, разбити с олиото, и печем в умерено загрята фурна. Преди поднасяне нарязваме ястието на квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало