Кулинарни рецепти » Пълнен лук

 Пълнен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи глави лук
• 400 г гъби
• 2-3 парченца топено сирене
• 3 лъжици доматено пюре
• 3-4 лъжици мазнина
• магданоз,сол

Начин на приготвяне:

Варим 10 мин в подсолена вода обеления лук. Като изстине, отделяме вътрешната част и я нарязваме на ситно. Задушаваме я в мазнината заедно със ситно нарязаните гъби.

Дърпаме от огъня и прибавяме 1с.л. доматено пюре, ситно нарязаните магданоз и сирене, сол на вкус. Напълваме издълбания лук.

Разреждаме останалото доматено пюре с 1 ч.ч. топла вода, заливаме лука и запичаме във фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало