Кулинарни рецепти » Мусака от картофи и сирене

 Мусака от картофи и сирене

Продукти:

• 500 г картофи
• 250 г сирене
• 3 с.л. олио
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме, докато са още топли. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки.

Подреждаме в намаслена тавичка един ред картофи. Разстиламе отгоре натрошеното сирене и покриваме с останалите картофи. Поръсваме с черния пипер и олиото. Запичаме мусаката в умерено загрята фурна.

Когато картофите се позачервят, заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Печем до зачервяване на заливката и изваждаме тавата от фурната. Веднага разпределяме върху горещата повърхност нарязаното на люспи масло.

Автор: Денка Узунова

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало