Продукти:
• 500 г картофи
• 250 г сирене
• 3 с.л. олио
• 4 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 20 г краве масло
• 1 ч.л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и ги обелваме, докато са още топли. Изчакваме да изстинат и ги нарязваме на филийки.
Подреждаме в намаслена тавичка един ред картофи. Разстиламе отгоре натрошеното сирене и покриваме с останалите картофи. Поръсваме с черния пипер и олиото. Запичаме мусаката в умерено загрята фурна.
Когато картофите се позачервят, заливаме с яйцата, които сме разбили с прясното мляко. Печем до зачервяване на заливката и изваждаме тавата от фурната. Веднага разпределяме върху горещата повърхност нарязаното на люспи масло.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...