Продукти: (за 4 порции)
• 1 малка глава карфиол
• 1 малка глава целина
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 3 с.л. масло или маргарин
• 1/2 ч.ч. сметана
• 4 яйца
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме мазнината и в нея запържваме нарязаните на ситно лук и моркови. Угасяваме със сметаната и добавяме подправките. Пасираме и оставяме сместа да изстине.
Карфиолът накъсваме на розички, целината нарязваме на ситно. Варим зеленчуците в подсолена вода 10-ина минути и отцеждаме.
Смесваме яйцата с изстиналата сметанова смес, прибавяме варените зеленчуци и изсипваме сместа в намслена тавичка. Покриваме с фолио и печем около 50 мин в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...