Продукти: (за 4 порции)
• 1 връзка магданоз
• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 4 червени домата
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. галета
• 2 с.л. краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме магданоза и пресния лук на ситно, леко посоляваме и ги задушаваме в мазнината. След 10 мин добавяме обелените и настъргани домати и ситно нарязания копър. Поръсваме още малко сол и половината от настъргания кашкавал. Разбъркваме и изсипваме сместа в тавичка.
Разбиваме яйцата, смесваме ги с млякото и галетата и заливаме лука в тавичката. Изравняваме повърхността, поръсваме с останалия кашкавал и разпределяме маслото, което сме нарязали на тънки люспи.
Печем в умерена фурна.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....