Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едри зрели домати
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. натрошен сухар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите напречно на филии. Магданоза нарязваме на дребно.
Разстиламе половината от магданоза на дъното на пръстен съд и върху него нареждаме един ред доматени филии, посоляваме и поръсваме отгоре 1 с.л. счукан сухар. Пак посипваме магданоз, пак нареждаме домати и поръсваме сухар. Щом наредим третия ред домати, най-отгоре поръсваме остатъка от сухара и червен пипер.
Наливаме олиото и слагаме в умерено загрята фурна. Вода не наливаме. Опечения гювеч трябва да остане на мазнина.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...