Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг едри зрели домати
• 1 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• 3 с.л. натрошен сухар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите напречно на филии. Магданоза нарязваме на дребно.
Разстиламе половината от магданоза на дъното на пръстен съд и върху него нареждаме един ред доматени филии, посоляваме и поръсваме отгоре 1 с.л. счукан сухар. Пак посипваме магданоз, пак нареждаме домати и поръсваме сухар. Щом наредим третия ред домати, най-отгоре поръсваме остатъка от сухара и червен пипер.
Наливаме олиото и слагаме в умерено загрята фурна. Вода не наливаме. Опечения гювеч трябва да остане на мазнина.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...