Кулинарни рецепти » Кисело зеле с гъби

 Кисело зеле с гъби

Продукти:

• 1 кисела зелка
• 500 г печурки
• 100 г ориз
• 1 к.ч. олио
• черен и червен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите, нарязваме ги на ивички и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.

Нарязваме зелето на ситно и го задушаваме в останалото олио. Щом поомекне прибавяме ориза, поръсваме с черен и червен пипер и готвим още няколко минути.

Смесваме с гъбите, прехвърляме сместа в тавичка, наливаме малко зелев сок и запичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало